Puheterapeuttien Kustannuksen kautta myynnissä olevista sanastotesteistä on käytön myötä löytynyt muutamia virheitä. On myös tullut esille, että taittovaiheessa on tullut muutoksia, joita ei ole huomattu korjata. Virheiden korjaukset ja muutokset on nähtävillä alla.

Korjauksia testien taulukkoon B1 (27.5.2024)

Suomenkielisen tuotetun sanaston testin (Expressive One-Word Picture Vocabulary Test 4) käsikirjan taulukkoon B1 sivut 30-34 on tullut korjauksia ja Suomenkielisen ymmärretyn sanaston testin (Receptive One-Word Picture Vocabulary Test 4) käsikirjan taulukkoon B1 sivut 26-31 on tullut korjauksia. Korjatut taulukot löytyvät viereisistä linkeistä.

Lisäys (26.2.2024)

Suomenkielisen ymmärretyn sanaston testin (Receptive One-Word Picture Vocabulary Test 4) käsikirjan sivujen 17-18 kohdalla ennen kappaletta 5.4.3 kuvan 1 alta on taittovaiheessa jäänyt seuraava teksti kokonaan pois:

Sukupuolen vaikutusta testin raakapistemäärään tarkasteltiin varianssianalyysin avulla. Analyysin mukaan sukupuolella oli vaikutusta ymmärrettyjen sanojen tasoon (F = 8,20, df = 1, p = 0,004, ηp2 = 0,02). Koko standardointiotokseen perustuvan analyysin mukaan ero tyttöjen hyväksi oli 3,5 pistettä.

Erratum (23.2.2024)

Suomenkielisen tuotetun sanaston testin (Expressive One-Word Picture Vocabulary Test 4) käsikirjan sivulla 11 kappaleessa 3.3 Testien esittäminen kappaleeseen 2 on taittovaiheessa jäänyt vahingossa väärä teksti. Oikea teksti on:

Aloita testaus aina selittämällä tutkittavalle lyhyesti tehtävän tarkoitus: “Näytän sinulle kuvia. Kerro minulle yhdellä sanalla, mikä tai mitä kuvissa on. Harjoitellaan ensin.” Sen jälkeen tutkittavalle esitetään harjoituskuvat. Jos tutkittava vastaa useammalla kuin yhdellä sanalla, muistuta häntä vastaamaan “vain yhdellä sanalla”.

Erratum (15.2.2024)

Suomenkielisen tuotetun sanaston testin (Expressive One-Word Picture Vocabulary Test 4) käsikirjan sivulla 19 taulukosta 3 on jäänyt pois ikäryhmä 9;0–9;11.

Korjattu taulukko löytyy viereisestä linkistä.

Erratum (21.6.2023)

Suomenkielisen ymmärretyn sanaston testin (Receptive One-Word Picture Vocabulary Test 4) käsikirjan Liitteessä A: Esimerkkipisteytys on virhe standardipisteissä ja persentiilissä.

Esimerkkipisteytyksessä on virheellisesti esitetty 50 raakapistettä vastaavat Suomenkielisen tuotetun sanaston testin (Expressive One-Word Picture Vocabulary Test 4) standardipisteet ja persentiili.

Suomenkielisen ymmärretyn sanaston raakapisteitä 50 vastaavat oikeat standardipisteet iässä 4;3.9 vuotta ovat 68 ja oikea persentiili on 2.

Korjattu pisteytys löytyy viereisestä linkistä.